Het is een zonnige ochtend en ik zit aan mijn bureau, slurpend van mijn kopje koffie terwijl ik nadenk over mijn ontwikkeling als coach. Mijn gedachten dwalen af naar mijn drijfveren en wat me heeft geleid naar het punt waar ik nu ben.

Het antwoord is helder: gezinnen en jongeren. Ze vormen het kloppende hart van mijn coachingpraktijk, en vandaag wil ik je meenemen op mijn pad en je laten zien waarom ik graag mijn passie en energie steek in het begeleiden van deze bijzondere groepen.

In een wereld die steeds sneller draait en waarin de druk om te presteren soms verstikkend is, zie ik vaak jongeren die worstelen met zichzelf en met het leven. Het is niet verwonderlijk dat de afgelopen paar jaar, met de impact van de CORONA-pandemie, een extra zware last op hun schouders heeft gelegd. Ze hebben te maken gehad met isolatie, angst en onzekerheid over hun toekomst. Wegvallen van kansen en plezier, reisjes die uitgesteld of afgelast werden, kroegen en clubs op slot, vrienden onbereikbaar.

Wanneer ik naar deze jongeren kijk, zie ik niet alleen individuen met problemen. Ik zie potentieel, veerkracht en hoop. Maar soms hebben ze gewoon iemand nodig die in hen gelooft, die een helpende hand reikt en die hen begeleidt op hun pad naar zelfontdekking en groei. Dat is waar ik binnenkom.

Mijn keuze om gezinscoach te worden, gaat hand in hand met mijn overtuiging dat de geestelijke gezondheidszorg niet altijd toegankelijk is voor iedereen die het nodig heeft. Te vaak hoor ik verhalen over lange wachtlijsten, hoge kosten en een gevoel van onbegrip bij jongeren die hulp zoeken. Jongeren met echte diepe problematiek worden heen en weer geslingerd tussen therapeuten en artsen, die wel met het ene probleem maar niet met het andere probleem kunnen helpen. Dit moet anders kunnen. Daarom hanteer ik tarieven naar draagkracht, opdat financiën nooit een belemmering mogen zijn voor iemand die verlangt naar begeleiding.

Wat me elke dag weer inspireert, is de kracht van verbinding. Als gezinscoach krijg ik de kans om families te helpen hun onderlinge banden te versterken en communicatieproblemen te overwinnen. Er is iets bijzonders aan het zien van ouders en kinderen die weer met begrip naar elkaar kunnen luisteren en elkaars perspectieven kunnen waarderen. Het is alsof ik getuige ben van de bouw van bruggen die leiden tot groei en harmonie.

En dan zijn er nog de jongeren. Ze zitten vol dromen, talenten en creativiteit. Soms hebben ze gewoon iemand nodig die hen aanmoedigt om hun eigen pad te volgen, om te geloven in hun potentieel en om hen te helpen obstakels te overwinnen. Als coach ben ik er trots op dat ik een rol mag spelen in hun reis naar zelfontdekking en zelfvertrouwen. Als vader van drie jonge mensen begrijp ik hoe groot de worstelingen zijn voor zowel het kind als de ouder.

In een wereld die soms lijkt te draaien om prestaties en resultaten, ben ik er van overtuigd dat het essentieel is om aandacht te blijven besteden aan onze innerlijke groei en emotionele welzijn. Als gezinscoach richt ik me op deze aspecten, en ik ben vastbesloten om mijn cliënten te ondersteunen terwijl ze de brug naar groei en verbinding oversteken.

Dus, waarom ben ik een coach voor gezinnen en jongeren? Omdat ik geloof in de kracht van compassie, begrip en begeleiding. Omdat ik geloof dat iedereen het verdient om gehoord te worden en de kans te krijgen om te groeien. En omdat ik geloof dat we, door samen te werken, bruggen kunnen bouwen naar een betere toekomst.

Mijn naam is Nils Vermeire, en ik ben er om jou te helpen je eigen pad te vinden, te groeien en te bloeien, en om te ontdekken wie je werkelijk bent. Samen gaan we op reis, en ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten op de brug naar een mooiere toekomst.